events | news | support nepal | contact


 
 

Vanwege mondiale as tussen Nepal en Boxtel
Ambassadeur van Nepal aanwezig bij op bezoek In Goede Aarde


Bij de onthulling van het Korwar-beeld uit Papua Barat bij de Zonnegolven in Boxtel is niet alleen de Ambassadeur van IndonesiŽ betrokken, maar komt ook de heer H.E. Mr. P. Hamal, Ambassadeur van Nepal naar Boxtel. Hij woont de onthulling van het eerste beeld uit Papua bij dat als een zichtbaar blijk van mondiale duurzaamheid wordt geplaatst bij de afronding van woonwijk In Goede Aarde. Niet alleen zijn veel aspecten van duurzaamheid bij de bouw van deze duurzame woonwijk gerealiseerd, bij de bouw van Morgenstond is ook geld vrijgemaakt voor projecten in Nepal en Papua Barat. In Nepal worden inmiddels drie nieuwe basisscholen gebouwd in een gebied waar 90% van de bewoners onder de armoedegrens leeft.
In ruil daarvoor zijn in de Boxtelse basisschool De Spelelier in een Nepal-week door de Nepal Development Academie themalessen gegeven waarin Boxtelse kinderen brieven schreven naar leerlingen in Nepal, Nepalese gerechten zijn gekookt en bij het tekenen de Nepalese Mandalaís in soorten en maten aan bod zijn gekomen. De relatie met Nepal is destijds gelegd omdat de Boxtelse Sharda Baaijens bij deze Nederlandse stichting Nepal Development Academy NDA actief was. Zoals bekend is het aanleggen van waterputten in Papua Barat het andere mondiale project dat uit de verkopen van woningen in Morgenstond is gerealiseerd door BAM Vastgoed. Bij de onthulling van het Korwar-beeld, een in brons gegoten afgietsel van een houten voorouderbeeld uit de Vogelkop van Papua en het eerste beeld in Nederland uit Papua, zal dus niet alleen Z.E. de heer Mr. J.E. Habibie, Ambassadeur van Indonesie het woord voeren. Ook de Nepalese Ambassadeur, Z.E. Mr. P. Hamal en de heer Shashi Paudyal, betrokken bij de Stichting NDA, staan met enkele woorden stil bij de contacten tussen Nepal en Boxtel. Ambassadeur Hamal biedt daarbij aan burgemeester Frank van Beers van Boxtel twee boeken aan. Ook de heer Paudyal overhandigt na zijn toespraak 2 boeken aan twee bewoners van Morgenstond, en daarmee symbolisch ook aan de andere bewoners van dit deel van In Goede Aarde. De boeken worden later ook aan de andere bewoners uitgereikt.
Het gemeentebestuur van Boxtel is vereerd en verheugd met dit bijzondere gebaar van de Ambassadeur van Nepal, de heer Mr. P. Hamal, die vanuit Brussel naar Boxtel afreist om bij deze bijzondere bijeenkomst van duurzame woonwijk In Goede Aarde aanwezig te zijn.
Zoals eerder gemeld vindt de onthulling van het Korwarbeeld uit Papua plaats op dinsdagavond 29 april om 19.00 uur bij de wadi voor de Zonnegolven aan de Schijndelseweg in Boxtel. Raadpleeg eerdere persberichten of zie ook www.boxtel.nl. Zie voor aanvullende informatie over Nepal ook www.nepal-academy.nl .

Boxtel, 28.4.2008
----------------------------------------------------
noot voor de redacties. Bel voor aanvullende inhoudelijke informatie communicatie gemeente Boxtel, 0411 655266 of 06 22213589 en voor informatie over de bijeenkomst 026 844 0836 of 06 2182 7735