agenda | nieuws | help nepal | contact


 
 

NDA & UITGAVEN

[Let op: als gevolg van een storing in het bestelprogramma is het niet mogelijk via de WEBWINKEL bestellingen te plaatsen. U kunt wel per email via deze pagina uw bestellingen plaatsen door uw adres en de naam van het gewenste artikel te mailen.]


UITGAVE BOEKEN


Nepali voor beginners
(Zelfstudie voor iedereen die Nepali/ Nepalees wil leren)


Nepali voor beginners is het geheel vernieuwde Nederlandstalige cursusboek Nepali en daardoor uniek van karakter. Het boek telt 158 pagina's, met foto's en achterin het boek zit een audio cd. In het cursusboek wordt de basisgrammatica behandeld aan de hand van alledaagse praktijksituaties, waarbij grammatica, oefeningen, lees- en luistervaardigheid elkaar afwisselen. Ook wordt ruime aandacht besteed aan conversatie. Deze herziene uitgave bevat tevens zeer uitgebreide woordenlijsten Ned-Nepali en Nepali-Ned.
"Nepali voor beginners" vormt de basis voor de taalcursus Nepali voor beginners die door NDA drie maal per jaar gegeven wordt in Utrecht. Het boek inclusief audio cd is ook geschikt voor zelfstudie.

Bestelling per e-mail: €30,- incl. verzendkosten, onder vermelding van Nepali voor beginners. Voor internationale verzending binnen Europa geldt een toeslag van €4,-. Klik hier voor de bestelling

________________________________________________________________DWARS DOOR NEPAL
Dé ontdekkingsreis door de Nepalese samenleving en cultuur


Dwars door Nepal ontvouwt de mysterieuze cultuur en samenleving en geeft helder inzicht in de geschiedenis, economische positie, politieke situatie, kastenstelsel, religies, gezondheidszorg en onderwijssysteem in Nepal.
Een boek vol achtergrondinformatie over het land in combinatie met interessante verhalen van Nepalkenners, zoals Cas de stoppelaar, Lucia de Vries, Maarten Olthof, Nick Mijnen en Cindy Paudyal en vele vrijwilligers. Dit boek bevat verder waardevolle informatie over vrijwilligerswerk en reizen. Klik hier voor de volledige recensie..

Ben je geïnteresseerd in Nepal, dan is dit boek zeker een aanrader!

Klik hier voor de bestelling: €20,- inclusief verzendkosten, ovv ISBN 9789078791027.

________________________________________________________________

NIEUWE WEGEN IN DE HIMALAYA

Met Nieuwe Wegen in de Himalaya doet Nick Meynen een geslaagde poging de gevolgen van globalisering en de complexe politieke ontwikkelingen te begrijpen. Nick Meynen geeft de lezer een kijkje achter de schermen van de schoonheid en magie van de Himalaya. Hij heeft te voet grote afstanden afgelegd in afgelegen gebieden en wijdt zijn hoofdstukken aan zijn opgedane ervaringen.
De Himalaya en Mount Everest en Kathmandu die een exotische droomwereld veronderstellen. Maar beantwoordt dat beeld aan de werkelijkheid? Hij bond de bergschoenen aan om op zoek te gaan naar het Nepal dat niet in de brochures en de reisgidsen staat. Ongeveer 2500 wandelkilometers later bundelde hij zijn ervaringen en indrukken in dit journalistieke reisverhaal. Hij koppelt het relaas van een lange trektocht doorheen het geïsoleerde westen van Nepal aan de bredere Nepalese en globale context. Zijn fascinatie voor de verbanden tussen de leefwereld van de Nepalezen en de westerse wereld mondde uit in een verrassende kijk op uiteenlopende onderwerpen. Het dagelijkse leven in de Himalaya blijkt allesbehalve immuun voor beslissingen die in westerse parlementen, huiskamers en hoofden genomen worden. De globalisering krijgt in dit boek een plaats, een naam en een gezicht. Een absolute aanrader voor diegenen het andere (werkelijke) gezicht van Nepal willen begrijpen.
Nick Meynen is geograaf en freelanceronderzoeksjournalist. Hij verbleef bijna twee jaar in Nepal, waar hij schrijven en onderzoek combineerde met rondreizen, gidsen en vrijwilligerswerk.

De kosten van het boek bedragen €19,50, exclusief verzendkosten. Klik hier voor de bestelling o.v.v. Nieuwe Wegen in Nepal.

________________________________________________________________


Te gast in Nepal
Nu als handzame pocketuitgave, 11e druk.
Het toerisme naar Nepal zit in de lift sinds de vrede in het land is weergekeerd. In TE GAST IN Nepal gaat een vijftal auteurs op zoek naar wat er speelt in de jonge republiek. Ze ontdekken een land waar traditie en moderniteit naast elkaar lijken te bestaan. Ze maken een reis van de oude wereld, zonder radio, elektriciteit en stromend water, naar de nieuwe wereld van hippe bars, satellietschotels en iPhones.

Nepal is economisch arm, maar rijk aan tradities, cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Wie van zuid naar noord reist, doorkruist bijna alle bestaande subtropische en alpiene landschappen en ontdekt een ongeëvenaarde culturele diversiteit. In de Kathmandu-vallei alleen al zijn er zo’n drieduizend monumenten te vinden waarvan er zeven op de Werelderfgoedlijst.

Deze geheel vernieuwde uitgave van ‘te gast in Nepal’ bevat artikelen over de jonge republiek, de snelle veranderingen in de Nepalese samenleving, spiritualiteit, de Great Himalaya trail en en andere thema’s die een belangrijke rol spelen in het leven van Nepalezen, zoals eten, festivals en muziek. De uitgave besluit met praktische reisinformatie, een woordenlijstje en suggesties voor boeken en websites. Kosten van ‘te gast in Nepal’ bedragen €8,95 exclusief verzendkosten.

Klik hier voor de bestelling o.v.v. Te gast in Nepal.


________________________________________________________________


Nepalees kookboek
(Geheimen van de Nepalese keuken)


Er wordt een korte rondreis gemaakt door de mogelijkheden van de Nepalese keuken. Natuurlijk staan er diverse recepten in voor het nationale gerecht daal bhaat. Door dit te combineren met een groenteschotel (tarakaari) en/of een vleescurry kan iedereen zelf een heerlijke Nepalese maaltijd op tafel zetten. Daarnaast nodigt het uit om typisch Nepalese snacks, bijgerechten en drankjes uit te proberen, zoals momo, samosaa, Nepali chiyaa en lassi.

De kosten van het kookboek bedragen €12,- p/s, exclusief verzendkosten van € 2,50. Het is tevens mogelijk om een pakket van 50 boeken tegen een gereduceerd tarief van € 8,- p/s te kopen. Het kookboek kan vervolgens voor € 12,- aan derden doorverkocht worden. De winst kan behouden worden (of worden besteed aan een project in Nepal).
Klik hier voor de bestelling Onder vermelding van ISBN 9789078791010.

________________________________________________________________UITGAVE FILMS & DOCUMENTAIRES


Leven in Nepal
(Duur 48 minuten op DVD)


Een productie van Tobias Stokhof in samenwerking met NDA die als
hoofdfilm gedraaid werd tijdens de Nepal Millennium Plaza. Een documentaire die alle facetten van het alledaagse leven van Nepalezen op indrukwekkende wijze voor het voetlicht brengt.

De diepe indrukken en gefascineerde ervaring die Tobias Stokhof opdeed tijdens zijn eerste Nepalreis heeft hem ertoe bewogen om dit jaar opnieuw naar Nepal af te reizen. Ditmaal gaat hij gaat dwars door de Nepalese samenleving en brengt hij het alledaagse leven in zowel de stad als op het platteland realistisch in beeld. Naast de mooie natuur en culturele bezienswaardigheden ligt het accent op het boerenleven in heuveldorp Jharkhola, waar hij de bezigheden van de lokale bevolking volgt.
Klik hier voor een trailer Leven in Nepal

De kosten van 'Leven in Nepal' bedragen €15,00 p/s, exclusief verzendkosten.
Klik hier voor de bestelling o.v.v. Leven in Nepal.

________________________________________________________________


Millennium Kinderen in Nepal
(Duur 23 minuten op DVD)


Een indrukwekkende documentaire over kansarme Nepalese kinderen die een veelal heftig, doch volwassen leven leiden met veel verantwoordelijkheid jegens de familie.
In deze documentaire volgt de filmmaker een schooldag uit het leven van Uttam en Asmita, twee dalitkinderen uit een afgelegen dorpje in Nepal.Ook worden de onderwijsprojecten van stichting NDA belicht die een bijdrage leveren aan het realiseren van de Millennium doelstellingen.
Een productie van Tobias Stokhof in samenwerking met NDA die als tweede documentaire gedraaid werd tijdens de Millennium Plaza.

De kosten van 'Millenniumkinderen in Nepal' bedragen €10,00, exclusief verzendkosten.
Klik hier voor de bestelling o.v.v. Millennium in Nepal.